01 Mart 2014
Siyasal İslam ve tükenmeyen umutlar 1
yazım uzun olduğu için 2 sayfada yayınlayabildim.
1.bölüm
ülkemiz her gün yeni bir belanın kucağında uyanıyor. gündem o kadar hızlı değişiyor ki artık mümkün değil ayak uyduramıyoruz. yine bir yığın pisliğin tortusu ruhumuzda birikiyor. bu birikim kimi zaman olan yanlışı görme ve bunların yanlışlığını anlatma azmi, kimi zaman da bu toplumun yaşantısının (ahlaken ve aklen) bu olanların temelini oluşturduğu yılgınlık, bıkkınlık ve boş vermişlik hissi olarak geri dönüyor. her hafta onlarca konuyu bu konuda yapılan yanlışları (naçizane bilgim çerçevesinde) burada aktarmak istiyorum. ama toplumda, çevremde bu konuları dile getirdiğimde özellikle siyasal islamı destekleyen çevrede bunların bir karşılık bulamaması nedeni ile vazgeçiyorum. anlatıklılarım doğru, haklıyım, en azından karşımdan böyle bir tavır görüyorum ama netice yapılması gerekenlere gelince insanlar değişiyorlar. insanların kafasındaki bu hipnozvari oluşumu aşamıyorum.
dolayısıyla hem tarihe hemde blogu okuyan bir kaç yüz kişiye not düşmek adına bu blogu yazıyorum.
Tabi bu eleştirileri yaparken de sadece bu siyasi oluşumu değil Türkiye'deki siyasal ortamı da eleştiriyorum. Bu olanlarda bu zamana kadar ki tüm iktidarların özellikle sağ ağırlıklı iktidarların payı büyük.
şu anki hükumet hakkında pek çok yolsuzluk haberi ve kayıtları İnternet'te dolaşıyor. bunlar ortaya çıktığında bir çok insan çok şaşırdı. ben hiç şaşırmadım. hatta bu olacakları seneler önce çevremdeki arkadaşlarıma anlattım. bu kadar ayrıntıyı bilmem mümkün değildi elbet ama kaba hatlarıyla anlattım. hatta ben bundan daha büyük yolsuzluklarında olduğuna inanıyorum.
Toplumumuzun bu sorunlarla karşılaşmasının nedeni ahlak ve vicdan eksikliğidir. Biz toplumumuzu ahlaklı yetiştiremiyoruz. Bunun inançla da bir alakası olmadığı bu dönemde görüldü.
dinin siyasete veya iktidara alet edilmesi, hem toplumda hemde islam dini üzerinde büyük yaralar açarak son bulacaktır. nasıl bunu söyleyebiliyorum. sosyal açıdan avrupanın bir kaç yüzyıl gerisinden geliyoruz. orada da dini kullanan bir zümre kilise vasıtasıyla bir dönem toplum üzerinde etkili olmuş ve o toplumu yönetmiştir. o dönem toplum pek çok sancılar çekerek ve pek çok bedeller ödedikten sonra son bulmuş ve olan Hristiyanlığa olmuş ve toplumun önemli bir kesimi dinden soğumuş ve inançsızlaşmışlardır. Orada yaşanan yanlışlar sonucunda toplumun çektiği acılar demokrasi ve toplumu pozitif yönde etkileyecek diğer kavramların oluşmasını sağlamıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder